Hallo, ik ben Conny Steennis

Ik ben een nieuwsgierig mens.Ik geniet van de wereld om me heen en zie de weerspiegeling daarvan terug in mijn werk. Ik zit letterlijk graag met mijn handen in de klei en de verf om mijn wereld vorm te geven. Zonder specifieke opleiding in de kunst , ontwikkel ik me door het volgen van verschillende workshops en cursussen. Sinds een aantal jaar durf ik me kunstenaar te noemen.

Ik werk meestal intuitief. Bij de start van een schilderij of een beeld weet ik vaak nog niet wat het gaat worden en kies mijn materialen  passend bij de stemming en het beeld van het moment. Ik gebruik veel acrylverf,gecombineerd met verschillende mediums en verschillende technieken, maar  maak ook regelmatig uitstapjes naar olieverf, inkten of collage.

Naast het concrete en aardse van de materialen  bestaat mijn werk ook uit taal en tekens, Regelmatig zul je in mijn werk leesbare en onleesbare tekst ontdekken. Deze teksten zijn voor mij een verwijzing naar mijn  leven en ervaringen, soms heel persoonlijk en verborgen, soms meer algemeen en voor iedereen leesbaar. Al sinds mijn jeugd schrijf ik af en toe gedichten en steeds meer ga ik die verschillende dingen met elkaar combineren, genietend van de ontdekking van nieuwe manieren om de boodschap zo helder mogelijk over te brengen.

Sinds 2017 maak ik ook keramiek, Het driedimensionaal vormgeven van beelden heeft mijn interesse in de menselijke vorm weer een nieuwe impuls gegeven. Je ziet dan ook regelmatig het menselijk gezicht en het menselijk silhouette in mijn werk.